نکات مهم در خرید کارت گرافیک

ساخت وبلاگ

 

انواع متنوع کارت گرافیک در بازار موجود است اما از کجا بفهمیم کدام کارت گرافیک بهتر است؟ کدام کارت گرافیک قوی تر است؟ و کدام برای ما مناسب؟ نه تنها انتخاب کارت گرافیک مناسب از بین برندهای مختلف سخت است بلکه برندها هم نسخه‌های مختلفی از هر کارت گرافیک دارند. آشنایی با ویژگی‌های کارت گرافیک و مقایسه و مزایا و معایب انواع آنها باعث می‌شود بتوانید کارت گرافیک بهتری از بین تنوع موجود در بازار انتخاب کنید و بخرید.

در انتخاب کارت گرافیک باید بتوانید اعداد خاصی را بخوانید مثلا بدانید VRAM یا هسته‌های بیشتر لازم دارید یا نه، کولینگ چقدر مهم است و برق مصرفی چقدر است. پاسخ به این سوالات شما را به انتخاب کارت گرافیک قوی و مناسب راهنمایی می‌کند.

اسلات‌های موجود روی کارت گرافیک باید با مانیتورهای شما سازگاری داشته باشد. از نظر ابعاد کارت گرافیک را در نظر بگیرید چون باید قابلیت و سازگاری نصب روی مادربورد را داشته باشد. بررسی کنید که مانیتورتان از Freesync یا G-Sync پشتیبانی می‌کند یا نه.

بررسی مشخصات فنی کارت گرافیک

در خرید کارت گرافیک قیمت و کارایی مهمترین مواردی است که باید به آن توجه کنید و برای مقایسه قدرت کارت گرافیک ها باید به مشخصات فنی کارت گرافیک ها دقت کنید. مشخصات فنی کارت گرافیک عبارتند از:

۱- Core و هسته در کارت گرافیک

هسته‌های پردازشی در CPU و GPU قلب سیستم ها هستند اما کارشان متفاوت است حتی تعدادشان هم فرق دارد. CPU ها هسته‌های قدرتمند دارند و GPU ها صدها و هزاران هسته دارند که موازی کار می‌کنند.

هر چه تعداد هسته‌ها بیشتر باشد بهتر است اما موارد دیگری هم مطرح است مثلا اینکه ممکن است کارت گرافیکی هسته کم‌تر اما سرعت کلاک بالاتر داشته باشد در نتیجه کارایی بهتری نسبت به کارتی با تعداد هسته بیشتر دارد. بنابراین مقایسه مشخصات فنی کارت گرافیک هنگام خرید مهم است.

هسته‌های Cuda در کارت گرافیک‌های nvidia و هسته های پردازش جریانی در AMD بر اساس معماری کارت گرافیک، طراحی متفاوتی دارند. تعداد هسته‌های کودا در nvidia RTX 3080 برابر با ۸۷۰۴ و در nvidia RTX 3090 برابر با ۱۰۴۹۶ و در nvidia 2080 Ti برابر با ۴۳۰۰ است. هسته‌های کودا در ۲۰۸۰ Ti نصف RTX 3080 است اما به معنی دو برابری کارایی نیست. این دو از دو نسل مختلف کارت گرافیک انویدیا هستند. در ادامه بیشتر توضیح می‌دهم.

هسته‌های Turing در کارت گرافیک های سری ۲۰ ارایه شده‌اند و هسته‌های Ampere CUDA در کارت گرافیک های سری ۳۰. از نظر تئوری افزایش کارایی زیادی داریم اما چون اساسا هسته‌ها متفاوتند نمی‌توان این دو نسل را با هم مقایسه نمود.

انویدیاهای Volta نسل اولِ هسته‌های تنسور را در کنار هسته‌های کودا دارند اما تورینگ ندارند. انویدیاهای سری RTX هسته‌های کودا و Tensor و RT دارند مثل RTX 2080. کارت گرافیک های انویدیا با معماری Ampere مثل RTX 3090/3080 نسل سوم هسته‌های تنسور دارند که سرعت هوش مصنوعی را نسبت به نسل قبلی اش ۲۰ برابر کرده است.

نتیجه این بحث این است که تعداد هسته‌ها مهم نیست بلکه نسل کارت گرافیک مطرح است. بین سری RTX 20 و RTX 30، سری ۳۰ بهتر است پس اگر بودجه کافی دارید حتما جدیدترین نسل ها را بخرید. معماری به عنوان نکته مهم در انتخاب کارت گرافیک است چرا که معماری جدیدتر با تعداد هسته کمتر در برابر نسل قبل با تعداد هسته بیشتر، برنده است.

۲- نوع و سرعت حافظه گرافیکی

بهترین برند های کارت گرافیک همه کارت گرافیک‌ها حافظه‌هایی با نام Video RAM یا VRAM دارند. انواع حافظه گرافیکی عبارتند از GDDR و HBM.

شرخر...
ما را در سایت شرخر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : الفباوب saeedfarahpooor بازدید : 113 تاريخ : چهارشنبه 26 مرداد 1401 ساعت: 20:22